Филмите от поредицата "Star Wars" ще догонят най-новата мода и ще бъдат пуснати във формат 3D.

Първи ще бъдат "Завръщането на джедайте" и "Невидима Заплаха", като датата която се споменава за момента е февруари 2012 г., а останалите части ще ги последват малко след това.

Първоначално Джордж Лукас не е бил сред най-големите фенове на 3D-то в киното, но след като видял огромните печалби на всеки боклук, който носи тройката и д-то в заглавието, бързо си променил мнението.

"Сагата "Star Wars" ще мине в третото измерение. Не са много филмите, на които новата технология да им подхожда толкова добре. Феновете ще изпитат следващото ниво на наслада от "Междузвездни войни", се съобщава в официалното съобщение на LucasFilm.

Industrial Light and Magic, които са подразделение на филмовата компания на Лукас за специални ефекти, ще ръководят проекта и обещават, че го направят добре.

"За да имаш добри резултати при едно такова начинание, трябва да отделиш нужното време и да впрегнеш всичко, което си научил. За "Междузвездни войни" ще отделим дори повече от необходимото време и ще вложим всичките ни естетически и технически познания, които имаме", съобщил говорител на Industrial Light and Magic.