Само преди няколко дни стана ясно, че в края на месец септември MGM, Барбара Броколи и останалите продуценти на филмите за Джеймс Бонд са опипали почвата дали могат да пуснат "Смъртта може да покача" директно за стрийминг.

"Смъртта може да почака", Netflix, Apple, Amazon и защо са пропаднали преговорите за продажбата на филма

Ще отиде ли Джеймс Бонд на стрийминг (вместо на кино)

Интересна опция пред "Смъртта може да почака"

И това е напълно логично, нас ако питат, защото ситуацията с пандемията е непредвидима, а с всяко следващо отлагане на премиерата се губят пари. До сделка обаче така и не се е стигнало, защото MGM са поискали много повече пари, отколкото Netflix, Apple и Amazon са били склонни да дадат.

В първоначалните информации се твърдеше, че студиото е поискало 600 милиона долара за едногодишен лиценз. Сега от The Hollywood Reporter разбираме и малко повече детайли.

Според изданието, продуцентите на "Смъртта може да почака" са се надявали на 650-700 милиона долара, дори в най-добрия случай на 800 милиона долара. Тези суми обаче са отказали стрийминг платформите.

Единствено Apple са проявили по-сериозен интерес и дори са направили оферта. Те са били готови да дадат между 350 и 400 милиона долара за правата на 25-ия филм за Джеймс Бонд.

Причината за това опипване на почвата от страна на MGM според източниците е, че за да направят филма, са взели заем и на месец лихвата им е в размер на 1 милион долара. Пари, които студиото няма как да върне, ако "Смъртта може да почака" не тръгне по кината. И докато смъртта -  очевидно - може да чака, заемът не може - а това го знае всеки на тази планета.

"Смъртта може да почака", Coca-Cola и как напитката е използвана при каскада във филма за Джеймс Бонд

Газираната напитка, която е помогнала на Джеймс Бонд

Понякога решенията са нестандартни

От друга страна, за Apple или която и да било стрийминг платформа, даването на толкова пари само за едногодишен лиценз определено не е изгодно. За Greyhound с Том Ханкс например от компанията платиха 70 милиона долара, но ще държат правата цели 10 години.