Наближава началото на учебната година, а с нея идва и дългоочакваната премиерата на филма "XII A", продължение на популярния тийн хит "XI A", с близо 100 000 зрителя. На 15.09 /петък/ от 19:30 в кино Cinema City Mall of Sofia, по червения килим ще мине бляскавия актьорски състав.

Лицата, чиито имена се открояват в "XII A", са Радина Кърджилова, Дарин Ангелов, Мария Кавърджикова, Елена Бойчева и новите таланти в българското кино - Анелия Мангърова, Велислава Костадинова, Калоян Минев и Деян Георгиев. Огромният интерес към "XI A", провокира създаването на "XII A", с чиито персонажи и житейски ситуации може да се асоциира всеки от нас.

В сюжета на новата тийн продукция се проследяват ежедневните борби и проблеми на съзряващите гимназисти и обкръжението им.

Една от многобройните инициативи, съпътстващи кампанията на "XII A" e играта "Моят звезден клас", съвместно с радио и телевизия The voice. Благодарение на нея под светлината на прожекторите ще премине цял гимназиален клас, получавайки уникалната възможност да стане част от невероятната гала-премиера на филма "XII A". Игрите продължават и след първите прожекции на широк екран, като част от наградите са дизайнерски дрехи от филма и множество бутикови аксесоари.

"XII A" е в кината от 15 септември.