Есента официално е тук, а ние пък ѝ се радваме като малки деца, защото много я обичаме. Особено октомври, който за нас (а и не само) минава изцяло под знака на тиквата.

Новите филми и сериали на Netflix през септември

Новите филми и сериали на Netflix през септември

Лятото си отива, а есента идва подобаващо

И какво по-хубаво от това да хапваш вкусна печена тиква и навън да е есен. Сетихме се, един куп интересни филми и сериали, с които Netflix ще се погрижат да не ни е скучно. Ето и кои ни хванаха окото за октомври.

You've Got This

Започваме без тикви, а с един доста интересен филм, в който сме сигурни, че доста двойки ще се припознаят.

Алекс работи в сферата на рекламата и е доста добър в работата си, но освен това иска да стане баща - на всяка цена. Неговата съпруга пък е адвокат и точно в този момент е на върха на кариерата си.

И точно там е проблемът, защото, ако забременее, се страхува, че ще загуби всичко, за което е работила толкова много години. Между споровете им дали сега е моментът да имат дете обаче се появява един неканен гост, който ще преобърне представите и на двамата за бъдещето.

You've Got This е в Netflix от 2 октомври

Song Exploder

Продължаваме на музикална тема с документалната поредица Song Exploder, базирана на едноименния подкаст на носителя на "Оскар" Морган Невил.

Във всеки един епизод ще видим и усетим магията зад създаването на музикални парчета. И то от първа ръка, защото участие в Song Exploder ще вземат Алиша Кийс, Лин-Мануел Миранда, R.E.M. и Ty Dolla $ign.

Всеки един от тях има собствено звучене и енергия, като се надяваме, че документалната поредица ще ни покаже как точно хитовете им се създават. 

Song Exploder е в Netflix от 2 октомври

Vampires vs. the Bronx

Тинейджърите са известни с много неща, а едно от тях е, че са любознателни. Особено в киното, защото сме гледали доста продукции, свързани с тях.

Vampires vs. the Bronx ще ни срещне с група приятели, принадлежащи именно към тази възрастова група, живеещи в Бронкс. Животът в този квартал не е песен, а става и още по-плашещ, когато в него се появяват... вампири.

Мухаха! Но вампирите не са познали, че с лекота ще могат да се настанят в квартала, защото първо ще трябва да се справят с тинейджъри, бранещи територията си.

Vampires vs. the Bronx е в Netflix от 2 октомври

Emily in Paris

Идва ред на сериал, който ни се струва много сладурски. Емили (Лили Колинс) е в сферата на маркетинга и се е издигнала на много високо ниво в компанията, в която работи.

Мечтата ѝ обаче е да напусне родния Чикаго и да живее в Париж. И когато работиш достатъчно усилено, мечтите се сбъдват. Компанията на Емили закупува друга със седалище в Париж и именно на нея е поставена задачата да оглави маркетинг екипа там.

В Париж Емили ще преживее много неща. От върхове и спадове в работата до нова любов, която няма да ѝ даде мира.

Emily in Paris е в Netflix от 2 октомври

Hubie Halloween

И да си дойдем на думата. Хелоуин и Адам Сандлър ни звучат като добра комбинация. Хюби Дубуа (Сандлър) е фен на Хелоуин, но всяка година вбесява всичките си съграждани, защото се опитва да направи празника по-безопасен.

Разбира се, никой не му вярва, че нещо лошо може да се случи. Но точно тогава безследно и безпричинно започват да изчезват хора. Хюби пък има тежката задача да убеди полицията, че това не е случайно.

Но няма да му е лесно, защото никой не го взима на сериозно. А и градът се казва Салем, което трябва да ни говори нещо. Е, време е за Хелоуин...

Hubie Halloween е в Netflix от 7 октомври

През октомври в стрийминг платформата си заслужава да обърнем внимание и на Good Morning, Verônica (1 октомври), David Attenborough: A Life on Our Planet (4 октомври), The Haunting of Bly Manor (9 октомври) и The Trial of the Chicago 7 (16 октомври).