Номинациите за наградите Еми 2021 бяха обявени вчера, 13 юли, и ние лично останахме леко изненадани. Дори не толкова от липсата на разнообразие при номинациите в категориите, а от факта, че Netflix загуби битката с опонентите си.

Наградите Еми 2021 и кои са номинираните в по-интересните категории

Кои са номинирани за наградите Еми 2021

Има ли изненади

Миналата година стрийминг платформата отбеляза рекорд със 160 номинации, но тази остава едва на трето място по този показател.

Disney е първенец тази година със своите 146 номинации в различните категории. На второ място остават HBO, които благодарение на HBO Max имат 130 номинации. 94 за HBO и 36 за стрийминг платформата.

И на трето място идва хегемонът от миналата година - Netflix. Стрийминг платформата изостава с една номинация зад HBO - 129.

Далеч от впечатляващите резултати на основните конкуренти остават NBC, които имат 46 номинации, Peacock с две и Bravo с осем.

Перлите в короните на стрийминг платформите се оказаха The Crown за Netflix и The Mandalorian за Disney+ с 24 номинации. За HBO отличниците са "Страната на Лъвкрафт" и "Мер от Ийсттаун" с 18 номинации.