Само преди месец стана ясно, че Мария Бакалова ще участва в Guardians of the Galaxy, Vol. 3, което автоматично означава, че тя влиза в киновселената на Marvel.

Мария Бакалова, Guardians Of The Galaxy Vol. 3 и участието ѝ в третия филм за Пазителите на галактиката

Мария Бакалова се изстреля в друга вселена

Добре дошла на българката в света на Marvel

До премиерата на филма остава още много време и затова не таяхме някакви особени надежди скоро да разберем повече за мистериозната ѝ роля. Но се оказа, че чакането няма да е толкова голямо, защото на тази седмичния Comic Con в Сан Диего стана ясно повече за участието ѝ.

Самият Джеймс Гън разкри, че Бакалова ще влезе в ролята на кучето Космо. Това обаче не е обикновено куче, а съветско куче космонавт. Българската актриса ще му даде гласа си, но тя е взела участие и в заснемането на всички сцени с негово участие.

От MovieWeb разбираме, че в комиксите на Marvel кучето Космо разполага с телепатични умения и е пратено в Космоса още през 60-те години на миналия век като част от руски космически експерименти. Образът е създаден през 2008 г. от Дан Абнет и Анди Ланинг, като прави дебюта си в комиска Nova #8.

Всъщност, Космо е препратка към Лайка - първото куче, изстреляно в Космоса. В комиксите кучето получава суперсилите си именно след като полита извън орбита и бива изложено на космически лъчи. Освен това, Космо може да проектира мисловни взривове и да създава защитни полета.

И това далеч не е първото появяване на космическото куче в киновселената на Marvel. То беше част и от първите два филма за Пазителите на галактиката, но сега ролята му се очаква да бъде доста по-значителна. За жалост, Guardians of the Galaxy, Vol. 3 е обявен като последния филм за Пазителите.

Мария Бакалова, причината да ѝ откажат роля и от какво се оплака актрисата

Какво къса сърцето на Мария Бакалова

От какво не е доволна актрисата

Което прави несигурно бъдещето на героите в киновселената на Marvel. И на практика не знаем дали отново Мария Бакалова ще може да озвучи Космо.