Още в края на 2020 г. стана ясно, че HBO GO ще остане в историята, защото стрийминг платформата ще промени името си на HBO Max.

Но ребрандирането не се осъществи миналата година, като плановете на HBO бяха това да стане тази. Речено-сторено е положението, защото вече има и официална дата за преминаването към HBO Max.

И това е 8 март. Няма място за притеснение при съществуващите абонати, защото те автоматично ще бъдат прехвърлени към новата услуга и ще няма да загубят достъпа си до нея.

Когато HBO Max стане налична, старото приложение на HBO GO просто трябва да бъде деинсталирано и заменено с новото, като достъпът до акаунтите се случва чрез съществуващите данни за вход. Новите абонати могат да направят регистрация още сега, но едва на 8 март ще имат достъп до HBO Max.

От HBO България уточняват, че цената за директен абонамент (а не през оператор) ще бъде 4.99 евро на месец или малко под 10 лв. Новото също така ще бъде, че филмите на Warner Bros. ще бъдат пускани в стрийминг платформата 45 дни след премиерата им по кината.

При стартирането на HBO Max налични ще бъдат някои от новите филми "Матрицата: Възкресения", "Дюн" и "Методът Уилямс".