Обичаме много киното, защото разказва най-различни истории по интересен и въздействащ начин. Това важи и за документалистиката.

Гледали сме много такива филми на различна тематика, като едни от любимите ни са за разследването на мистериозни случаи и серийни убийци, защото там винаги има доза неизвестност, която буди интереса.

Но не са много документалните филми, които показват живота на една... крава. Cow на режисьорката Андреа Арнолд ("Големите малки лъжи"), която през 2005 г. спечели Оскар за най-добър късометражен филм за Wasp, обаче ще направи точно това.

Филмът ще ни срещне с Лума - млекодайна крава, която живее във ферма във Великобритания. Но няма просто да ни покаже кравата, а ще ни направи свидетели на целия ѝ живот - от раждането през доенето, чифтосването и всичко, което прави една крава.

Като синопсисът обещава, че ще видим и красотата в живота на Лума, и не толкова красивите и предизвикателни моменти. Трейлърът пък ни загатва, че ни очакват много близки кадри на пасящи крави, както и умилителни моменти.

Може и да е странно, но нямаме търпение да видим Cow. Да не говорим, че документалният филм на Арнолд си спечели и номинация за БАФТА. Филмът ще бъде пуснат по кината в САЩ от 8 април.