През последния месец доста се говори за Bridgerton и че Netflix отново са успели да предизвикат фурор след феновете на сериалите.

Bridgerton, Netflix, секс сцените и защо платформата обяви война на порно сайтовете

Защо Netflix обяви война на порно сайтовете

Да си герой и в порно сайт, и в сериал

Е, официалните данни на стрийминг платформата са вече изнесени и от тях става ясно, че Bridgerton надминава и най-смелите им очаквания.

Според Deadline, рекордните 82 милиона домакинства са гледали първия сезон на сериала (частично или напълно) за първите 28 дни от пускането му в Netflix. По този начин Bridgerton се превръща в най-гледания сериал на Netflix до този момент.

И отвява досегашния лидер The Witcher, който държеше рекорда със 76 милиона. Успехът на сериала пък затвърждава силните последни няколко месеца за стрийминг платформата, когато стане дума за сериали.

Lupin, който беше пуснат в началото на годината, отчете доста сериозен зрителски интерес - 70 милиона домакинства. Същото важи и за The Queen's Gambit, който беше гледан от 62 милиона домакинства за първите 28 дни от пускането си.

Netflix и достигането на 200 милиона платени абонати

Netflix записа рекорден брой абонати

Абсолютен лидер

Подобряването на рекорди и завишения интерес към сериалите на Netflix се дължи и на увеличения брой абонати, който стрийминг платформата отчете през миналата година.