От няколко години знаем, че Ана де Армас, към която таим нескрити симпатии, ще влезе в ролята на Мерилин Монро в биографичния филм на Netflix, Blonde.

Blonde, Ана де Армас и първи трейлър на филма на Netflix за Мерилин Монро

Трагичната история на Мерилин Монро

Какво да очакваме от Blonde по Netflix

Към момента в интернет пространството има няколко снимки от филма, както и тийзър, и трейлър, които ни дават представа каква Мерилин ще бъде кубинската актриса. И докато на нас видяното на този етап ни допада, не всички са очаровани.

Според TMZ в социалните мрежи хора негодуват срещу избирането именно на Ана де Армас за главната роля. Не са доволни от чутото от трейлъра. Недоволството се поражда от нотките на испански акцент в изявите на актрисата като Мерилин Монро.

Но има и такива, които я защитават. Не само защото я харесват и не виждат нищо лошо в това, но и защото смятат тези нападки за ксенофобски. Като дори смятат за лицемери критиците на акцента, защото в много други филми през годините американски актьори е трябвало да говорят на чужди езици и не са се справяли блестящо. Но тогава проблем не е имало.

От Variety разбираме, че и е организацията, която управлява и държи правата върху образа на Мерилин Монро, също е защитила Ана де Армас. Марк Роузен, който е директор на Authentic Brands Group, казва, че всяка актриса, която влиза в този иконичен образ, знае, че има големи обувки за запълване.

А от чутото и видяното от трейлъра, той смята, че кубинската актриса е чудесен избор за ролята, защото отразява отлично блясъка, човечността и уязвимостта на Монро. Интересното е, че Blonde, който е базиран на книгата на Джойс Карл Оутс, не е оторизиран от Authentic Brands Group и няма тяхната "благословия".

Ана де Армас, Blonde, ролята на Мерилин Монро и какво е накарало актрисата да се разплаче

Ролята, която е накарала Ана де Армас да се разплаче

Трудно е да не я харесва човек

Премиерата на Blonde ще бъде на кинофестивала във Венеция другия месец, а в Netflix ще бъде пуснат от 28 септември.