Redmi се превърна в една от най-разпознаваемите и предпочитани марки на Xiaomi, която предлага страхотен микс от качествено направени смартфони с достатъчно екстри и производителност, и още по-атрактивни цени.

Тази седмица китайската компания представи най-новите си Redmi модели - 9T и Note 9T, които идват с големи батерии, способни камери и изненадващо много екстри, като обещанието за достъпна цена отново е спазено.

Redmi Note 9T

Redmi Note 9T е по-натруфеният и съответно скъп модел, който предлага екран с диагонал от 6.5 инча и Full HD резолюция, в чийто горен ляв ъгъл е поместен кръгъл отвор за селфи камерата от 13 мегапиксела.

Снимка 512934

Източник: Xiaomi

Рамките са минимални, като долната е леко по-широка, а в горната е вмъкнат почти незабележимият отвор за слушалката.

В кръгъл модул на гърба на Redmi Note 9T са позиционирани общо три сензора и LED светкавица, като основният 48-мегапикселов сензор предлага автоматичен фокус, нощем режим, HDR и задължителния портретен режим.

Другите два сензора представляват два-мегапикселова макро камера и сензор за дълбочина, който отново е с два мегапиксела.

Снимка 512931

Източник: Xiaomi

Не можем да сравняваме тази конфигурация с камерите на флагманите за по 1000 долара, но сме сигурни, че ще вършат добра работа за ежедневна употреба.

Телефонът е оборудван с процесор MediaTek Dimensity 800U, който е подобен по възможности на Snapdragon 732G, който захранва модела Poco X3.

Интересното за модела е, че в него можем да вкараме две SIM карти и да черпим 5G сигнал от два различни доставчика.

Снимка 512936

Източник: Xiaomi

Батерията му от 5000mAh също е една от силните му характеристики, а още по-добрата новина е, че в комплекта има безплатно зарядно с мощност от 22.5W. 

Компанията също така обещава, че батерията ще запази капацитет от над 80% за поне три години.

Redmi Note 9T ще е наличен в само два цвята - черен и лилав.

Redmi 9T

Въпреки че двата модела са доста сходни, една от първите разлики, които виждаме при Redmi 9T, е в прореза за селфи камерата, който е във формата на капка.

Снимка 512938

Източник: Xiaomi

Екранът отново е 6.5-инчов, а другата очевидна разлика е в наличието на голямо Redmi лого на гърба на апарата.

Задната камера също изглежда различно, като сензорите са поместени във вертикален ред в горната лява част.

Там намираме 48-мегапикселова главна камера, широкоъгълна леща с осем мегапиксела и два сензора с два мегапиксела за макро снимки и дълбочина на изображенията.

Redmi 9T разполага със същия процесор, който видяхме и в Redmi 9 - Snapdragon 662, a батерията му е още по-голяма и от тази на Note 9T - цели 6000mAh. 

Снимка 512932

Източник: Xiaomi

Xiaomi твърди, че телефонът може да издържа до два дни и половина с едно зареждане, но това със сигурност зависи от интензитета и начина на ползване.

За Redmi 9T Xiaomi предлагат четири цветови варианта - сив, син, оранжев и зелен.

И двата телефона разполагат с 4GB RAM, а по отношение мястото за съхранение на данни можем да избираме между варианти с 64GB или 128GB.

Xiaomi Mi 11 Pro и какво знаем за предстоящия флагман

Ето как ще ни зарадва Xiaomi Mi 11 Pro

Премиерата е през февруари

Засега датата, на която ще се появят на пазара, не е известна, но знаем, че Redmi 9T ще започва от 159 евро, а Redmi Note 9T - от 229 евро.