От 2017 г. насам Spotify неколкократно загатва, че се готви да пусне нов абонаментен план, осигуряващ достъп до музика с по-високо качество, като до момента тази услуга бе в тестови период.

Spotify, Южна Корея, Русия и пускането на стрийминг платформата в нови територии

Големите планове на Spotify за 2021 г.

Когато обърнеш поглед към милионите на Русия и Южна Корея

По време на онлайн събитието Stream On вчера, 23 февруари, шведската компания най-накрая обяви, че през настоящата година новият план на име Spotify HiFi постепенно ще започне да достига до потребителите в различни региони на света.

Той ще предложи "музика със CD качество", което означава, че ще можем да се радваме на Lossless аудио без загуба в качеството, повече дълбочина и по-ясни тонове, съобщава Spotify.

Снимка 520180

Източник: iStock

Услугата ще е достъпна през мобилните устройства и говорителите със Spotify Connect, но за момента не става ясно колко точно ще трябва да доплатим за Spotify HiFi.

Съдейки по данни от 2017 г., най-вероятно абонаментният план ще струва между пет и 10 долара и ще се доплаща отделно от абонамента за Spotify Premium, който в България струва пет евро.

Едва ли България ще е от първите пазари, в които ще се появи Spotify HiFi, но дотогава можем да разчитаме на Tidal и Amazon, които вече предлагат такава услугана цени от респективно 20 и 15 долара.