Мнозина очакват, че Samsung ще покаже следващия си сгъваем смартфон в лицето на Galaxy Z Flip още в началото на февруари, а през последните седмици прочетохме доста неща за новия телефон.

Samsung Galaxy Z Flip и колко ще струва вторият сгъваем смартфон на Samsung

Колко ще струва вторият сгъваем телефон на Samsung

Доста по-малко от първия

Тази седмица обаче колегите от Winfuture са се добрали до огромен набор изтекли данни по отношение на Z Flip, които разкриват почти всичко за способностите и спецификациите на модела.

По техни данни екранът в разгърнат формат ще е с диагонал от 6.7 инча, а този на малкия екран на гърба на телефона - 1.06 инча.

Снимка 463977

Източник: Winfuture.de

Първият ще е с резолюция от 2636 х 1080 пиксела и пропорции от 22:9, което е приятен формат за гледане на видео съдържание.

Главният дисплей ще е покрит с "Ultra Thin Glass" стъклото на Samsung, което предлага повече здравина и устойчивост от покритието на екрана на Galaxy Fold.

Според информацията на Winfuture Z Flip ще разполага само с една селфи камера с 10 мегапиксела, докато на гърба му ще има два сензора - главен такъв с 12 мегапиксела и сензор с широк ъгъл на заснемане с 12 мегапиксела.

Снимка 463978

Източник: Winfuture.de

Очевидно тежката артилерия при камерите ще е запазена за Galaxy S моделите, които се очаква да се появят преди или заедно с Z Flip.

Ситуацията е същата и с процесора. От Winfuture твърдят, че Z Flip ще е с по-стария Snapdragon 855+, a по-новият Snapdragon 865 ще захранва S серията.

Към него ще видим 8GB RAM и 256GB памет, но засега не е ясно дали това са базови спецификации и дали ще имаме място за избор. 

Снимка 463976

Източник: Winfuture.de

По отношение на батерията, Z Flip ще може да предложи 3300mAh - доста повече от капацитета на подобния по форма и характеристики Motorola Razr, чиято батерия разполага със само 2510mAh.

Сгъваемият модел най-вероятно ще е наличен в черен и лилав цвят, но предполагаме, че ще има и повече опции.

Samsung Galaxy S20 Ultra се очертава да бъде истински звяр

Невероятните способности на новия Galaxy S20 Ultra

Какво са ни приготвили от Samsung

Най-важният за много потребители въпрос, този за цената, остава отново неизяснен.

Изтеклите данни сочат, че телефонът ще струва между 1000 и 1500 долара, което общо взето е в рамките на това, което вече знаехме.