Samsung Galaxy Fold безспорно е интересен и иновативен телефон, пионер в изцяло нова ниша в индустрията на мобилните джаджи.

Както всеки пионерски продукт обаче, Fold не е лишен от проблеми, като в неговия случай те са свързани най-вече с издръжливостта на сгъваемия механизъм и екрана.

Миналия месец Samsung започна да изпраща към ранните купувачи на Fold нови, подобрени устройства, с подсилен екран и по-здрав пантов механизъм, но изглежда, че някои недостатъци все още са налице.

Samsung Galaxy Fold, JerryRigEverything и как телефонът продължава да има проблеми с издръжливостта

Обновеният Samsung Galaxy Fold е все така чуплив

Слабите страни на “новия” сгъваем смартфон

От Samsung твърдят, че телефонът може да издържи на до 200 000 сгъвания, което би трябвало да е достатъчно за поне пет години безпроблемна употреба.

Хората от CNET са решили да тестват това обещание и са създали собствена машина за автоматично сгъване на Fold, чиято цел е да провери след колко сгъвания можем да очакваме дефекти.

При тестовете на CNET се оказва, че само след около 120 000 отваряния и затваряния едната половина на екрана губи пикселите си, а пантовият механизъм става нестабилен.

Това са едва 60% от сгъванията, на които би трябвало да може да устои джаджата, струваща почти 2000 долара.

Трябва да признаем обаче, че машината на CNET не репликира скоростта и честота, с която бихме отваряли и затваряли Fold при ежедневна употреба, което в известна степен отнема от достоверността на резултатите.