Телефоните на RedMagic са популярни най-вече сред геймърите и тех ентусиастите, което в голяма степен се дължи на традиционно напомпаните характеристики на моделите.

Murena 2 и какви защити за потребителите предлага новият смартфон

Това ли е най-сигурният смартфон

Изключваме всичко с едно копче

Тазгодишните флагмани RedMagic 9 Pro и 9 Pro Plus продължават този завет, но също така идват със значително обновен дизайн и без надигнат камерен модул на гърба.

RedMagic потвърди, че 9 Pro и Pro Plus са първите от тяхната линия, които премахват изпъкналостта на задната камера, а гърбът е съставен от едно цяло парче стъкло с 32% по-висока здравина отпреди.

Снимка 643285

Източник: RedMagic

Камерите, които се крият под това стъкло, се състоят от два 50-мегапикселови сензора и два-мегапикселов сензор с макро обектив до тях.

Лицата и на двата модела представляват плосък 6.8-инчов FHD+ дисплей с пикова яркост до 1600 нита.

Както можем да очакваме, присъстват и допълнителни бутони за гейминг, RGB подсветка с по-висока честота и активни системи за охлаждане ICE.

Снимка 643287

Източник: RedMagic

Тези подобрения, комбинирани с новия копроцесор Red Core R2 Pro, който допълва Snapdragon 8 Gen 3, осигуряват максимално добро представяне на устройството при продължително играене на игри.

Следователно 9 Pro и Pro Plus са по същество един и същ смартфон - с изключение на батерията.

При Pro тя е с капацитет от цели 6500mAh, докато Pro Plus моделът разполага с 5500mAh, което също не е никак малко.

Снимка 643284

Източник: RedMagic

Важно е да отблежим, че Pro Plus компенсира за по-малката батерия с това, че може да се зарежда с до 165W, докато 9 Pro поддържа зареждане с до 80W.

RedMagic 9 Pro Plus също така може да бъде закупен в конфигурация с до 24GB RAM и 1ТВ памет, докато 9 Pro е ограничен до 8GB/12GB RAM и 256GB памет.

Xiaomi 14, Xiaomi 14 Pro и рекордните продажби на новите смартфони

Новият флагман на Xiaomi счупи рекордите

Браво, Xiaomi

Цените на 9 Pro в Китай започват от около 620 долара, а 9 Pro Plus започва от 772 долара.