През ноември компанията OpenAI пусна за първи път за обществено ползване може би най-усъвършенствания чатбот с изкуствен интелект на име ChatGPT-3, който буквално за дни завладя целия свят. 

Димитър Караниколов, Imaginary Shamans и серията фотографски портрети, направени от изкуствен интелект

Как се снимат несъществуващи шамани

Серията портрети на Димитър Караниколов

Само за пет дни платформата привлече един милион потребители и така се превърна в най-бързо разпространяващата се технология в историята. 

Изкуственият интелект е напълно безплатен засега, но тази седмица стана ясно, че съвсем скоро ще излезе и платена версия, която ще предложи някои ключови подобрения. 

Снимка 605017

Източник: iStock

Безплатната версия ще продължи да съществува, а цената на платения ChatGPT-3 Plus  пакет ще е 20 долара на месец, пише CBCNews. 

Плащащите абонати ще получат преференциален достъп до услугата, без да трябва да чакат, както често се случва при безплатната версия, заради огромния наплив от потребители. 

Платеният достъп ще осигури и по-бързи отговори от ChatGPT, както и възможност за ранно тестване на нови функции. 

Снимка 605019

Източник: iStock

Чатботът също така ще може да ползва и известно количество съвременни данни за разлика от безплатния вариант, при който информацията, която ботът връща, е ограничена с данни само до 2021 г. 

Алпер Йесилтас, принцеса Даяна и портретът ѝ, създаден с изкуствен интелект

Как щеше да изглежда принцеса Даяна днес, ако беше жива

Произведение на изкуството или подигравка

Абонаментът за ChatGPT Plus първоначално ще е достъпен само за потребители от САЩ, но със сигурност в бъдеще ще могат да се възползват и хора от други райони на света.