Ако името Nubia не ви звучи познато, нека ви припомним, че това е китайска компания, клон на ZTE, която през пролетта на 2019 г. показа първия телефон с течно охлаждане и 8К видео заснемане.

Nubia Red Magic 3 - първият смартфон с течно охлаждане и 8К видео заснемане

Nubia Red Magic 3 - първият смартфон с течно охлаждане и 8К видео заснемане

Още един мощен Android смартфон идва в Европа

Тази година компанията се завръща с нов геймърски модел, който спокойно можем да приемем като мини лаптоп заради цялата мощ и екстри, с които разполага.

Нека започнем от това, че Red Magic 5G е първият смартфон с истински въртящ се вентилатор в него, подобен на тези, които имаме в лаптопите и компютрите.

Снимка 471803

Източник: Nubia

Вентилаторът е наложителен, защото телефонът е с изцяло геймърска насоченост, като топлият въздух излиза директно през решетки отстрани на апарата.

Той може да се похвали и с 6.65-инчов OLED екран с резолюция от 2340 х 1080 пиксела, като това единственият модел на пазара с честота на опресняване на екрана от 144Hz.

Снимка 471806

Източник: Nubia

Камерите на телефона определено не са основният акцент, но сетъпът все пак изглежда задоволителен - 64-мегапикселов главен сензор, 8-мегапикселова леща с широк ъгъл и 2-мегапикселова макро камера.

"Под капака" нещата са откровено интересни.

Там имаме Snapdragon 865 с 8GB, 12GB или (забележете!) 16GB RAM, а максималното място за съхранение на данни е 256GB.

Снимка 471807

Източник: Nubia

Tелефонът идва в различни и атрактивни за младата аудитория цветове, а от Nubia можем да закупим и допълнителни геймърски джаджи, които се включват в телефона.

Xiaomi Black Shark 3, Black Shark 3 Pro и всичко за новия геймърски смартфон

Xiaomi Black Shark 3 - много мощ, малка цена

Когато е трудно да кажеш “не”

Цената на Red Magic 5G в Европа ще е между 542 долара и 712 долара, като към края на април той най-вероятно ще е наличен и на нашите ширини.