Заедно с новите си смартфони Apple представи и обновени версии на часовниците си Watch Series 9 и Ultra 2, които не са претърпели очевидни стилистични промени, но пък носят някои технически подобрения.

iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max - всичко за новите смартфони, цена и кой да изберем

Кой iPhone 15 да изберем и защо

Какво предлагат телефоните

И двата часовника имат новата функция на Apple за отговаряне на обаждания с двойно докосване за отговаряне на обаждания, нов ултрашироколентов чип S9 с 5.6 млрд. транзистори и до 30% по-бърза графика.

Отвъд това обаче двата часовника имат доста значими различия и са насочени към различен тип аудитория както заради набора от екстри, който предлагат, така и заради немалката разлика в цените им.

Apple Watch Ultra 2

Снимка 633717

Източник: Apple

Ultra 2 разполага с някои функции, които са особено привлекателни за хора, отдадени на спортове и приключения на открито.

За начало той има ексклузивен нов циферблат, наречен "Modular Ultra", който показва подробности като надморска височина, дълбочина и секунди.

При това говорим за доста голям циферблат, тъй като часовникът е с размер от цели 49 мм.

Снимка 633718

Източник: Apple

Това е и най-яркият екран на Apple досега с 3000 нита (както оригиналният Ultra, така и новите Series 9 имат максимум 2000 нита), което улеснява виждането на открито при ярка слънчева светлина.

Има специални функции за туризъм и гмуркане, вградена сирена, плюс дълбоко гмуркане в показателите за колоездене.

Освен това Ultra 2 има малко по-здрава рамка от Series 9.

Снимка 633719

Източник: Apple

Ultra 2 има 36-часов живот на батерията при нормална употреба и 72 часа в режим на ниска мощност, което е значително повече от 18-часовия капацитет на батерията на Series 9.

Ако търсим здрав, мощен, издръжлив и същевременно визуално атрактивен смарт часовник, Watch Ultra 2 е доста лесен избор.

Единственото, което би спряло някои потребители, е цената му, която започва от 799 долара.

Apple Watch Series 9

Снимка 633721

Източник: Apple

Series 9 е доста по-достъпен и разнообразен избор, като при него имаме опции за размер от 41 мм и 45 мм.

Моделът е отличен избор за първи смарт часовник, но ако вече сме със Series 8 покупката на S9 едва ли ще промени живота ни осезаемо.

S9 има алуминиево покритие с Ion-X подсилен стъклен дисплей и покритие от неръждаема стомана с опция за дисплей от сапфирен кристал.

Снимка 633722

Източник: Apple

Тази година Аpple предлага часовниците си в общо осем цветови варианта, докато Ultra 2 e наличен само в един, като това разминаване в разнообразието засяга и палитрата от каишки.

Като изключим по-бързият чип, Apple Watch Series 9 носи всичко, с което сме свикнали от предходното поколение по отношение на богатството от екстри и сензори за следене на различни телесни показатели.

Garmin Venu 3, Venu 3S всичко за новите смарт часовници

Garmin Venu 3 и 3S - по-скъпи, но с причина

Със значителни подобрения

Цените му също остават както преди и започват от 399 долара.