През последните няколко месеца Motorola ни зарадва с два доста атрактивни смартфона от линията One, които определено привличат вниманието на онези фенове на Android, които не са склонни да дават баснословни суми за нов телефон.

Motorola One Action е тук с невероятна камера и страхотна цена

Motorola One Action е тук с невероятна камера и страхотна цена

Първият телефон с ултра-широка екшън камера

Тази седмица по време на IFA 2019 видяхме и третия телефон от серията One - Motorola One Zoom, който е с цели четири камери, голяма батерия, голям екран и общо взето голям потенциал.

Както при Motorola One Action, акцентът при One Zoom продължава да бъде конфигурацията от камери, която в случая е предназначена за правене на снимки от разстояние.

Снимка 441620

Източник: Motorola

Основният сензор е с 48 мегапиксела, който разчита на познатата ни вече Quad Pixel технология. Чрез Quad Pixel всеки четири от пикселите в изображенията се комбинират в един, като по този начин изображенията стават по-светли и детайлни.

Истинската атракция е сензорът за далечно снимане, който предлага до 3Х оптично приближаване, а в комбинация с главната камера осигурява и хибриден зуум от 10Х.

Снимка 441619

Източник: Motorola

Третият сензор е с 16 мегапиксела и ултра-широк ъгъл на заснемане от 117 градуса, а четвъртият осигурява дълбочина.

Селфи камерата пък е с 25 мегапиксела и също печели от Quad Pixel.

Важно е да отбележим, че задният панел на One Zoom изглежда метален, но всъщност е направен от специално стъкло, върху което би трябвало да не остават толкова много отпечатъци.

Лицето на телефона е почти изцяло заето от голям 6.4-инчов AMOLED екран, който превъзхожда 6.3-инчовите LCD екрани на One Action и One Vision.

Другата разлика между вече представените One модели и настоящия One Zoom е разположението на сензора за пръстов отпечатък, който при One Zoom e вграден в самия екран - екстра, типична за по-скъпите смартфони на пазара.

Снимка 441618

Източник: Motorola

"Под капака" имаме Snapdragon 675 с 4GB RAM и 128GB памет, както и приятно голяма батерия с 4000mAh със зарядно от 15 вата.

Телефонът вече е наличен в Европа, а цената му от 429 евро е черешката на така или иначе вкусната торта, която представлява Motorola One Zoom.