През 2001 г. нямахме iPhone. Повечето от нас нямаха дори интернет - утопия, която днешната младеж дори не може да си представи. През онези години най-големите "дигитални сифони" за вниманието ни бяха Sims, Need for Speed и култовата игра Tropico. Хубави години!

Последната от тези три игри е единствената, която не бе реинкарнирана във версия за смартфон, но това е на път да се промени още на 30 април.

El Presidente ще влезе в джобовете на всеки, който има iPhone 6s или по-нов, след като наскоро компанията Feral Interactive обяви, че най-накрая ще можем да свалим Tropico в пълния си блясък директно на телефона си.

До момента играта бе достъпна само за iPad, което й попречи да набере популярността, която имаше в началото на този век. 

Tropico е игра, в която сме в ролята на новоназначен президент (диктатор) на малък карибски остров, с който можем да правим, общо взето, каквото си пожелаем - да развиваме и добиваме различни ресурси, да строим, да създадем армия, да развиваме икономически отрасли и какво ли още не. 

За огромно съжаление, играта няма да е безплатна, но пък цената от 11.99 долара е незначителна, имайки предвид колко забавна и предизвикателна може да бъде Tropico.