Прибавянето на филтри или ефекти към снимките, които постваме в социалните мрежи, вече е установена норма. Google Play и App Store изобилстват от приложения за обработка на кадри, като повечето от активните в мрежата хора дори ползват по няколко различни програми. Ето кои ни допадат най-много на нас и са водещи в класациите на магазините за приложения. 

Lomograph

Това e може би най-популярната програма за обработка на снимки през последната година.

Снимка 393930

Източник: Google Play

Повечето снимки на приятели във Facebook, които изглеждат като да са снимани с апарат от 90-те, са продукт на заигравка с Lomograph.

Приложението идва с няколко безплатни филтъра, но можем да се сдобием с повече срещу около пет лева за пакет от три филтъра. 

Glitchè 

Снимка 393918

Източник: App Store

Glitchè е много разнообразно приложение, което е заредено с повече безплатни теми и стилове от Lomograph. Ползва се от звезди като Ким Кардашиан, която е и едно от рекламните лица на проекта.

Тук имаме възможност за повече креативност - заради начина, по който се случва обработката. 

Снимка 393917

Източник: App Store

Всеки стил филтър е програмиран с много и различни вариации, които сами да нагласяме. Отделно можем да платим и за Pro пакет с още повече опции за обработка.

Програмата е предназначена за iOS, но може да се свали чрез APK и за Android. 

Action Movie FX 

Снимка 393911

Източник: App Store

Action Movie FX не е като останалите предложения. Тук не говорим за добавяне на филтри или за промяна на цветове, а за вмъкване на реалистични и пропорционални на кадрите елементи. 

Можем да добавяме взривове, огън и дори BB-8 от "Междузвездни войни". 

Снимка 393925

Източник: Google Play

Безплатните елементи са достатъчни, за да ни зарибят и да платим за по-голям пакет от екстри. Приложението е изключително забавно и можем да прекараме часове с него.