Тази седмица Samsung показа новите си флагмани и дългоочаквания Galaxy Fold, който обра най-много овации. Редом с трите варианта на Galaxy S10, компанията представи и 5G модел, за който също се говореше доста дълго.

Galaxy S10, S10+ и S10e на Samsung - най-добрите смартфони на марката досега

Galaxy S10, S10+ и S10e - най-добрите смартфони на Samsung досега

Страхотен дизайн, много мощ и много снимки

Galaxy S10 5G е по-голям от S10+ и е със страхотен 6.7-инчов AMOLED екран. Телефонът е зареден и с доста мощна 4500 mAh батерия и има цели четири камерни сензора на гърба си.

Samsung не обяви цена за модела си, а това е доста логично, имайки предвид, че 5G способностите му все още могат да бъдат използвани на твърде малко места по света.

Снимка 408146

Източник: Samsung

Някои дори спекулират, че телефонът няма да влезе в продажба поне в следващите няколко месеца, защото 5G технологията все още не е напълно регламентирана и самият апарат не е минал през нужните тестове.

Samsung S10 5G най-вероятно ще се появи първо в САЩ и ще бъде достъпен само през определени доставчици.

Вчера, 21 февруари, Samsung съобщи също, че вече има договорки с някои от най-големите доставчици на безжични услуги във Франция, Германия, Италия, Испания, Швейцария и Великобритания, но не даде никаква индикация кога точно S10 5G ще влезе в обръщение.

5G интернет и кога да го очакваме в България

Кога да очакваме 5G интернет в България

Тук нещата винаги се случват със забавяне

Ако съдим по думите на компанията, можем да очакваме това да се случи още през първата половина на 2019 г. А ако си купим S10 5G от чужбина, у нас ще можем да го използваме като обикновен телефон с 4G/3G услуги.