През юни тази година бе завършена концепцията за световен 5G стандарт, но все още не чуваме за телефони или услуги, използващи ултра-бързия интернет. 

Производителят на чипове Qualcomm успя да създаде необходимите 5G антени и модули, които ще бъдат инсталирани в бъдещите смартфони на големите производители.

По всичко личи обаче, че няма да видим мобилно устройство, което ползва новата интернет технология, било то смартфон или таблет, преди първите месеци на 2019 г.

За момента Motorola се гласи да бъде първият производител, който предлага 5G мобилен телефон, който обаче няма да има вградена 5G поддръжка, а ще се свързва към по-бързите вълни посредством друго устройство.

От LG твърдят, че ще успеят да създадат 5G смартфон, който да работи без допълнителни джаджи, но ще се появи към средата на 2019 г.

Циркулират и слухове, че Samsung ще пусне Galaxy S10 с 5G антена още през първото тримесечие на новата година, но засега това са само спекулации. 

Samsung Galaxy S10 - как ще изглежда следващият флагман на компанията

Това ли ще е лицето на Samsung Galaxy S10

Следващият "горещ" флагман в индустрията се задава

Големите телекомуникационни компании по света обновяват техниката си от няколко години насам, за да могат да доставят новия сигнал възможно най-скоро. 

В България обаче ситуацията е по-сложна и е възможно да не разполагаме с 5G до 2021 г., съобщава Bloomberg TV.  

Как 5G интернетът ще промени живота

Как 5G интернетът ще промени живота

Следващото "голямо нещо" в технологиите