През последните седмици все по-често виждаме новини и дискусии относно предстоящото навлизане на 5G мобилен интернет стандарт, като очакванията са, че още през 2019 г. ще видим и първите смартфони, които поддържат новата честота. 

5G интернет и кога да го очакваме в България

Кога да очакваме 5G интернет в България

Тук нещата винаги се случват със забавяне

Коментарите обикновено засягат предстоящи Android флагмани като Samsung Galaxy S10 или Huawei P30 Pro, които очакваме да видим през първите месеци на 2019 г.

Ситуацията обаче не изглежда същата за iOS обществото и моделите iPhone, които ще видим догодина. 

Наскоро Bloomberg съобщи, че Apple едва ли ще успее да предложи 5G смартфон през 2019 г. и най-вероятно ще изчака до 2020 г. Една от причините е, че гигантът от Купертино е сериозно скаран с водача при производството на 5G чипове Qualcomm

Твърди се, че Apple най-вероятно ще се обърне към Intel, но ще изостане сериозно след Samsung и Huawei, които инвестират милиарди в разработката на собствени платки. 

Samsung Galaxy S10 - шест камери, 5G и всички останали слухове за флагмана

Samsung Galaxy S10 ще чупи рекорди

Юбилейният модел ще е наистина нещо специално

Въпреки че някои са на мнение, че подобен развой би имал негативен ефект върху продажбите на Apple догодина, ние имаме друга гледна точка. 

При навлизането на 4G Apple отново не бе сред първите, които пуснаха 4G смартфони. Компанията тогава изчака технологията да се развие и облагороди, и успя да предложи много по-балансиран продукт, отколкото онези, които веднага се впуснаха в производство на 4G устройства.

Вярваме, че отново ще се получи така и ще видим един доста качествен и мощен 5G iPhone през 2020 г., както предвиждат и от Bloomberg.

Това са смартфоните с най-добри AI възможности

Това са смартфоните с най-добри AI възможности

Ето ги лидерите на пазара за момента