Тази седмица технологичната сцена бе тотално доминирана от новопредставените таблети и компютри на Apple, и вниманието ни бе някак отклонено от друга, доста важна новина, която дойде от самия Тим Кук.

Mac Mini и MacBook Air - всичко за новите модели на Apple

Всичко за новите Mac Mini и MacBook Air

Apple отново показват, че определено знаят как да правят компютри

По време на събитието за обявяването на новите джаджи СЕО-то на Apple съобщи с гордост, че iPad e най-продаваният компютър на планетата с 400 милиона продажби до момента.

Това действително е шокиращо число, а още по-шокиращо е, че годишните продажби на iPad далеч задминават продажбите на лаптопи на някои от най-големите производители.

Снимка 387170

Източник: Apple

Към момента iPad води с 44.2 милиона продадени бройки на година, а на второ и трето място са респективно HP с 36.9 милиона и Lenovo с 32.1 милиона продадени лаптопи.

Въпреки че ни е трудно да възприемем iPad като еквивалент на преносим компютър, може би е време да преосмислим начина, по който гледаме на компютрите.

Снимка 386679

Източник: Apple

Факт е, че новият iPad Pro, който бе обявен в контекста на тези статистики, притежава производителност, която далеч надминава тази на лаптопите от нисък и среден клас.

Лекотата и функционалностите на iPad също превъзхождат тези на лаптопите, без да лишават потребителите от ключов софтуер и програми.

Може би мейнстрийм лаптопите, както старите обемисти компютърни кутии, в определен момент също ще изчезнат и ще дадат път на устройства от ранга на iPad. По всичко личи, че този момент никак не е далеч.

Защо да си купим новия iPad Pro

Защо да си купим новия iPad Pro

Доста подобрения в дизайна, производителността и екстрите