Въпреки че има години, в които феновете на Apple компютрите остават с чувството, че компанията не прави достатъчно, за да развива продуктите си в тази ниша, спокойно можем да заявим, че 2018 г. не е сред тях.

Редом с новия iPad Pro, компанията представи вчера и следващо поколение MacBook Air и Mac Mini, и за пореден път показа, че знае как да прави атрактивни компютри.

MacBook Air

Мнозина очакваха, че Air тотално ще изчезне след незадоволително представяне на модела през последните години. Уви, Apple запази името и концепцията, като ги помести в ново тяло, оборудвано с някои от екстрите на MacBook Pro.

Снимка 386701

Източник: Apple

Новият Air е с клавиатура и Force Touch тракпад, подобни на тези в Pro моделите. Притежава и Touch ID сензор, който позволява биометрично разпознаване на пръстов отпечатък.

Macbook Air 2018 е с цели 17% по-малък и 10% по-тънък, а размерът на екрана е стандартните за модела 13.3 инча. Разликата обаче е, че рамките около него са доста по-малки от преди, а в горната част е поместена HD камера.

Снимка 386707

Източник: Apple

Екранът е с четири милиона пиксела и 48% по-ярки цветове от предходния модел.

Истината е, че от Apple са успели да запазят и дори да надградят визията за лекота и удобство, която въплъщава Air, но са вдигнали производителността на ниво, присъщо за по-мощни модели.

Снимка 386705

Източник: Apple

Осмо поколение двуядрен Intel i5 процесор за по-скъпия модел определено звучи добре, особено когато е комбиниран с 16GB RAM и до 1.5TB SSD хард диск. 

iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr и Apple Watch 4 - всичко за тях

Всичко за iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr и Apple Watch 4

Какво ново ни предлага Apple с тазгодишните си модели

Цената му започва от 1199 долара за вариант с 8GB RAM, 1.6GHz Core i5 процесор и 128GB SSD.

Mac Mini

Mac Mini не е толкова популярен, колкото са лаптопите на Apple, но истинските фенове на бранда знаят, че това е една от малките, но ценени гордости на компанията.

Снимка 386704

Източник: Apple

Дългоочакваният нов модел Mac Mini е всичко, което можем да искаме от домашен компютър, който обаче може да догони производителността и на по-скъпите компютри, ако бъде предизвикан.

Снимка 386702

Източник: Apple

До 64GB RAM и до 2TB SSD хард диск са наистина впечатляваща основа, а четирите Thunderbolt 3 и USB-C порта правят Mac Mini перфектен избор за работа с периферни устройства. Разбира се има и HDMI порт за по старомодните от нас.

Снимка 386703

Източник: Apple

Защо да си купим новия iPad Pro

Защо да си купим новия iPad Pro

Доста подобрения в дизайна, производителността и екстрите

Базовият модел с Core i3, 16GB RAM и 128GB SSD струва 799 долара и може би е най-атрактивният десктоп компютър в този клас. По-скъпите модели са с опция за шест ядра и са с до пет пъти по-мощни от предходните модели Mac Mini.