Тази седмица Huawei представи първия си таблет с електронно E-Ink мастило, който се казва MatePad Paper и представлява своеобразен конкурент на популярните Amazon Kindle. 

Huawei и какво предлагат новите смарт очила на компанията

Какво могат новите смарт очила на Huawei

Има някои интересни екстри

MatePad Paper обаче е по-голям от Kindle, идва с повече екстри и съответно с по-висока цена. 

Екранът е с диагонал от 10.3 инча и предлага 32 нива на осветеност, но по-важното е, че можем да драскаме върху него със стилуса M-Pencil. 

Снимка 565371

Източник: Huawei

Това приближава MatePad Paper до премиум E-Ink модели като reMarkable 2 например и го правих подходящ за повече неща освен четене. 

Таблетът също така работи с операционната система HarmonyOS и има достъп до магазина за приложения App Gallery, както и до библиотеката с книги на Huawei, в която има над два милиона заглавия. 

Снимка 565372

Източник: Huawei

Лошата новина обаче е, че App Gallery все още не поддържа Kindle приложенията и заглавията ни от там няма да могат да бъдат пренесени в новия таблет на Huawei. 

MatePad Paper разполага и със сензор за пръстов отпечатък, поместен в бутона за включване. 

Снимка 565373

Източник: Huawei

На разположение имаме 4GB RAM и 64GB място за данни, а зареждането се случва с USB-C и батерията издържа до четири седмици. 

Все още няма точна дата за появата на таблета на пазара, но знаем, че цената му ще е 499 евро, което никак не е малко на фона на цените на Kindle от по 100 евро. 

Huawei, Volkswagen и могат ли двете компании да произвеждат електромобили

Какво иска да си купи Volkswagen от Huawei

Сделка за милиарди

В цената обаче е включен м калъф и безплатен стилус.