Точно година след представянето на първия си сгъваем смартфон, Huawei показа на света втория модел в серията, който носи името Mate Xs.

Устройството доста прилича на миналогодишния Mate X, но е с подсилен екран, нов процесор и по-висока цена.

В разгънат формат екранът на Mate Xs е с диагонал от 8 инча, а в сгънато положение имаме достъп до два екрана с 6.6 инча и с 6.4 инча.

Снимка 468485

Източник: Huawei

Пантата е променена и гънката по средата на екрана вече не е толкова видна, колкото при миналогодишния модел, но все пак се усеща, когато прокараме пръст през нея.

Телефонът е с подобрен мултитаскинг и интерфейс, подходящ за сгъваемия му профил.

Снимка 468484

Източник: Huawei

Камерата също е получила малък ъпгрейд и е съставена от следните сензори: широкоъгълна 40-мегапикселова леща, ултра-широкоъгълен сензор с 16 мегапиксела, телефото леща с 8 мегапиксела и Time-of-Flight сензор.

Снимка 468486

Източник: Huawei

Чипът в Mate Xs е Kirin 990 5G, който е доста по-мощен от миналогодишния Kirin 980. Той предлага 88% по-висока скорост на сваляне с 5G, отколкото Samsung Galaxy Fold 5G, казват от Huawei.

Можем да избираме между 8GB RAM и 12GB RAM, а съвместимостта е 512GB.

Снимка 468483

Източник: Huawei

Батерията отново е с 4500mAh, но от Huawei са направили определени софтуерни подобрения, които удължават живота й до 7.5 часа с едно зареждане.

Излишно е да споменаваме, че Huawei Mate Xs няма да има достъп до екосистемата на Google и собствениците му ще трябва да разчитат на App Gallery на Huawei.

Google, Huawei и какво е предупреждението за потребителите на китайската марка

Google с предупреждение за потребителите на Huawei

Собствениците на телефон на Huawei трябва да внимават

Очаква се моделът да влезе в продажба през пролетта, а цената му ще е точно 2499 евро, което го прави и най-скъпият модел в този клас.