Въпреки забраната за търговия между Huawei и Google, потребителите на Huawei разполагат с методи, чрез които биха могли да получат достъп до екосистемата от приложения на Google.

Huawei, Google Maps, TomTom и как китайската компания ще замести картите на Google

Как Huawei ще замести Google Maps

Смело напред

По всичко личи, че САЩ няма да вдигне (скоро) рестрикциите си спрямо Huawei, което означава, че хората с телефон на Huawei ще трябва да продължат да търсят методи за ползване на Google Play, YouTube, Google Maps и т.н.

Съвсем наскоро обаче от Google пуснаха официално становище по въпроса, апелирайки към собствениците на Huawei да не ползват приложенията на компанията по заобиколни начини.

"Приложенията няма да работят правилно и ние не позволяваме те да бъдат ползвани през несертифицирани устройства, при които сигурността може да бъде компрометирана", казват от Google в писмото си към медиите.

От Google припомнят, че всички нови устройства на Huawei, произведени след 16 май 2019 г., попадат в списъка на "несертифицирани" устройства.

По този начин Google подсигуряват, че евентуален пробив през някое от приложенията на компанията през несертифициран смартфон ще е отговорност само и единствено на съответния потребител.

Huawei, Xiaomi, Oppo и Vivo и защо китайските гиганти се обединяват срещу Google

Китайските гиганти се обединяват срещу Google

Начело с Huawei, офанзивата започва

Добрата новина за феновете на Huawei e, че компанията работи все по-усилено, за да предложи собствени алтернативи на приложенията на Googlе, като очакванията са да ги видим още в идните месеци.