Две седмици преди представянето на Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro вече разполагаме с детайлни изображения на Pro модела, базирани на технически рисунки и изтекла информация, дело на колегите от OnLeaks и Pricebaba.

Huawei Mate 30 ще излезе без Google Play, Google Maps и Gmail

Huawei Mate 30 - без Google Play, Maps и Gmail

Може ли Huawei да се справи без Google

Първото нещо, което прави впечатление, е извитата форма на страните на екрана, които силно напомнят на Edge технологията на Samsung.

От Huawei обаче наричат тази технология "Waterfall" и твърдят, че видимият екран слиза още по-надолу към рамките на всяка страна, отколкото при други подобни модели на пазара.

Снимка 441534

Източник: Pricebaba

Другото интересно нещо, което хваща окото ни, е наличието на доста обемист модул в горната предна част на екрана.

Освен слушалката, там се помещават и общо три селфи камери, поне една от които ще осигурява възможност за отключване чрез лицево разпознаване.

Преди да преминем към задната част на апарата, е важно да отбележим, че Mate 30 Pro е лишен от бутони за управление на звука. Тяхното място най-вероятно ще бъде заето от тъч сензитивна зона, а намаляването и увеличаването на звука ще се случва чрез плъзгане нагоре и надолу.

Снимка 441535

Източник: Pricebaba

Задният панел на телефона е може би най-забележителната, но и очаквана промяна в дизайна.

Там виждаме сетъп от общо четири камери, събрани в кръгъл модул, от ляво на който е разположена светкавицата и логото на Leica.

Снимка 441536

Източник: Pricebaba

Интересното тук е, че две от камерите ще са с по 40 мегапиксела, третата ще е с 8 мегапиксела, а четвъртият отвор е запазен за Time-of-Flight сензор за дълбочина.

Въпреки че изображенията да са доста акуратни и в крак с всички слухове до момента, не е изключено да видим промени в Huawei Mate 30 Pro на 19 септември, когато е официалното представяне на флагмана.