Huawei е на мисия да натрупа позиции в Европа и наскоро компанията дори отвори първия си онлайн магазин в България. 

Huaweistore.bg и първият магазин на компанията в България, който ще е онлайн

Huawei отваря първи (онлайн) магазин в България

Очакват ни и доста награди

Въпреки продължаващите проблеми със САЩ, които лишиха телефоните на компанията от Google пакет, компанията търси варианти да се развива и в последно време залага доста на носимите джаджи.

Именно за да привлече фокуса към смартасовниците и гривните си, Huawei наскоро е решила да проведе проучване за физическото и психологическото състояние на българите през последната година - аспекти от живота ни, които можем детайлно да следим с носимо смарт устройство. 

Снимка 533540

Източник: Huawei

Излишно е да казваме, че резултатите са далеч от позитивни, имайки предвид, колко дни и седмици прекарахме пред телевизорите и местейки се от дивана на леглото в пика на локдауните. 

Проучването е проведено съвместно с IPSOS и разкрива, че 41% от нас са качили тегло - средно по 7.4 килограма. 

Това в голяма степен е следствие на склонността на 36% от анкетираните да се хранят по-нездравословно от март 2020 г. насам. 

Снимка 534243

Източник: iStock

40% от българите пък тотално са спрели да спортуват или силно са ограничили физическата си активност. Тези хора се самоопределят като неактивни. 

Близо 60% от хората са признали, че прекарват повече време пред екраните си, отколкото преди пандемията.

Нараснал е и коефициентът на хората, които идентифицират нездравословна тревожност – 48%, на фона на 33% по време на миналогодишното проучване.

Снимка 547316

Източник: iStock

30% от хората докладват за понижена концентрация и загуба на удоволствие от нещата, които преди са обичали да правят. 

Добрата новина е, че 66% от анкетираните имат желание да подобрят физиката си, а 55% са готови да предприемат мерки и за менталното си състояние. 

Снимка 533537

Източник: Huawei

Тезата на Huawei, a и на 57% от участниците в проучването е, че мобилните джаджи, като новия смартчасовник Huawei Watch 3 например, могат да ни помогнат в здравословен план. 

Huawei Watch 3, Watch 3 Pro и всичко за новите часовници

Huawei Watch 3 идва с нов дизайн, eSIM и HarmonyOS

Един дългоочакван ъпдейт

Нашата теза е, че можем и без него, но трябва да изкопаем заровената си воля и без никакви носими или други джаджи да се впуснем в един редовен сутрешен крос, здравословна диета и по-качествена дигитална хигиена.