Consumer Reports е американска неправителствена организация, която всяка година по максимално безстрастен начин сравнява и класифицира най-популярните продукти на пазара, независимо от тяхната ниша. Прави го с продукти, вариращи от матраци до смартфони.

Именно класацията им за най-добрите смартфони на пазара в момента ни вълнува днес.

Consumer Reports сравнява три основни качества на мобилните джаджи: издръжливостта на батерията, качеството на камерата и здравината на корпуса.

Колко голяма е батерията в iPhone 11 Pro Max

Колко голяма е батерията в iPhone 11 Pro Max

Най-голямата батерия в iPhone до момента

За тестването на батерията Consumer Reports ползват роботизиран пръст, който в продължение на часове симулира реално боравене със смартфон, което включва обаждания, сърфиране в интернет, правене на снимки, ползване на GPS и др.

По отношение качеството на камерата се правят сравнения между статични снимки и видеа, направени от различни модели.

Снимка 442251

Източник: GettyImages

Тестването на здравината на даден телефон пък се извършва чрез специален въртящ се барабан, който периодично пуска телефона от височина от почти един метър.

Тазгодишните тестове на Consumer Reports сочат, че телефонът с най-висок рейтинг от всички тестове е iPhone 11 Pro Max.

Телефонът е успял да устои на 40.5 часа работа, което е наистина впечатляващо, докато снимките му са били определени като "много добри", а видеата - "отлични".

При тестване на здравината му, Consumer Reports са "изпуснали" телефона точно 100 пъти, което му е причинило само минимални одрасквания, но не е афектирало работата му.

Apple, iPhone 11 и колко издръжлив е стъкленият материал в смартфона

Колко лесно е да счупиш iPhone 11

“Най-здравото стъкло, използвано в смартфон някога”

След iPhone 11 Pro Max се нарежда 11 Pro, чиято батерия е издържала на 34 часа работа. Телефонът обаче тотално е изгаснал след 50 рунда във въртящия се барабан и поради тази причина е бил награден с малко по-нисък рейтинг от 11 Pro Max.

Снимка 411712

Източник: Samsung

След iPhone 11 Pro Max и 11 Pro са се наредили Samsung Galaxy S10+, iPhone XS Max, Samsung Galaxy S10 и Samsung Galaxy Note 10+.

Трябва да признаем, че позицията на Samsung Note 10+ на не толкова престижното шесто място малко ни изненадва, но нека не забравяме, че Consumer Reports тестват телефоните в три, стриктно ограничени категории, които не взимат предвид голяма част от екстрите и характеристиките на даден модел.

Снимка 437618

Източник: lifestyle.bg

Няма как да не отбележим и отсъствието на телефон на Huawei в класацията, което е, меко казано, странно.