По време на представянето на новия флагман iPhone 11 Pro научихме, че телефонът може да предложи до пет часа по-дълъг живот на батерията спрямо миналогодишния iPhone XS Max, което е доста голям скок.

Apple, iPhone 11 и петте неща, които липсват при флагмана

Пет неща, които липсват в iPhone 11

Може би ще трябва да изчакаме до догодина

От сцената на събитието лидерите на Apple съобщиха, че са успели да намалят консумацията на енергия на процесора и екрана, но не стана ясно как са достигнали увеличението от пет часа.

Отговорът закъсня само с няколко дни и той се крие в това, че батерията е доста по-голяма от тази на iPhone XS Max.

Вчера Apple публикува списък със спецификациите на батериите в устройствата си, който разкри, че батерията в iPhone 11 Pro Max е с капацитет от 15.04 ват часа (Wh), което е с почти три ват часа повече от капацитета на батерията в XS Max.

Малко след това китайската агенция TENAA съобщи, че батерията в 11 Pro Max разполага с точно 3969mAh - със 795mAh повече от батерията в миналогодишния флагман.

Като добавим към тези данни факта, че A13 процесорът в 11 Pro Max се нуждае от 10% по-малко енергия от миналогодишния чип, започваме да разбираме как Apple са установили, че тазгодишният смартфон издържа значително по-дълго време от XS Max.