Още при излизането на Google Glass през 2013 г. мнозина спекулираха, че Apple също готви AR очила, но през годините чувахме доста смесени слухове в това направление.

Дали обаче компанията не е подготвила именно такъв продукт, който ще разкрие редом с тазгодишните модели iPhone?

Хората от MacRumors са се докопали до вътрешни документи на Apple, които свидетелстват, че в iOS 13 има код, който предполага взаимодействие с очила с добавена реалност.

Apple, iPhone 11, Spektral и уникалната камерна функция

Функцията на камерата в iPhone 11, която може да преобърне играта за Apple

Точно, когато мислехме, че iPhone 11 ще е по-скучен от всякога

Става въпрос за приложение на име STARTester, което би трябвало да служи като механизъм за превключване от смартфон режим към AR режим.

Това би означавало, че потенциалните очила на Apple може би ще представляват продължение на iPhone, чрез което можем да се радваме на функциите на iOS директно пред очите си.

Въпреки че има доста малко информация по въпроса, по никакъв начин не е изключена възможността Apple действително да разполага с такъв продукт, с който да шашне аудиторията си на 10 септември, когато е официалното представяне на тазгодишните флагмани.

Миналата година в мрежата се появи информация, че Apple се готви да "промени играта" с AR/VR очила, които предават картина в 8К качество към всяко око.

Nintendo пуска VR сет за Switch за 80 долара

Nintendo пуска VR сет за Switch за 80 долара

Комплектът е от картон и може да бъде сглобен от деца

При такава резолюция човек не би могъл да различи дигиталната картина от истинската реалност и такъв продукт със сигурност би се оказал печеливш за компанията, която отдавна не ни е шокирала с кой знае какви иновации.