Labo комплектите за сглобяване, на които Nintendo заложи за Switch конзолите си, се оказаха голям хит дори сред по-възрастните потребители.

Тази седмица японската компания съобщи, че пуска нов Labo комплект за Switch - VR очила, които се сглобяват в различни форми. Базовият пакет струва едва 40 долара и включва окуляри и материали за сглобяването на очила във формата на оръдие.

Снимка 410979

Източник: Nintendo

За 80 долара пък можем да купим пълен комплект с всички дизайни и части за сглобяване.

Това, което ни притеснява обаче, е, че екранът на Switch е със скромната резолюция от 720p и 60FPS, което е много далеч от способностите на водещите VR джаджи на пазара.

Не че очакваме за 80 долара да получим кристално качество, но мислим, че Labo VR комплектът би представлявал интерес най-вече за по-малките потребители, които няма да се взират в качеството на пикселите.

Снимка 410978

Източник: Nintendo

Интересното при този продукт е, че не се захваща за главата, както повечето VR очила, а се държи с ръка (или ръце - в зависимост от формата, която сглобим). От Nintendo казват, че подобен дизайн прави VR преживяванията по-социални и интерактивни. 

Labo VR ще се появи през средата на април и струва достатъчно малко пари, за да си го купим, ако вече имаме Switch конзола.