Едно от големите предимства на смарт часовниците е, че можем, без да вадим телефона си, да проверим съобщенията си и дори да им отговорим. 

Apple Watch Ultra и всичко за новия смарт часовник

Apple пуска новия Watch Ultra на цената на iPhone 14

Какво предлага новият смарт часовник

Съвсем скоро обаче Аpple Watch, най-популярният смарт часовник на пазара, ще остане без едно от най-популярните приложения за съобщения. 

Тази седмица Meta съобщи, че от 31 май Messenger ще бъде спрян за Apple Watch, без да се уточнява точно каква е причината. 

Снимка 617866

Източник: Twitter / M_anda_M

Още по-странното е, че според Meta потребителите ще продължат да могат да преглеждат съобщенията си, но не и да отговарят. 

Създаването на съобщения ще може да се случва само от iPhone, казват от Meta. 

Решението вече генерира немалко недоволство сред потребителите, а ние бихме предположили, че тази маневра на Меta e донякъде обвързана от влошените отношения между нея и Apple. 

Снимка 562153

Източник: iStock

Към това можем да добавим и факта, че в момента Meta aктивно работи върху осигуряване на съвместимост на друго нейно приложение за съобщения - WhatsApp - с конкурентната екосистема на Google. 

Очаква се скоро WhatsApp да заработи в смарт часовниците с WearOS.

Casio G-Shock DW-H5600 и какво да очакваме от юбилейния смарт часовник

Юбилейният G-Shock, който може да мине за смарт часовник

Цената остава приемлива

Струва си също така да споменем, че това е поредната компания, която изтегля приложението си от Apple Watch, след като преди време Slack, Twitter и Uber направиха същото.