През последните седмици се появиха доста спекулации, че Apple най-накрая ще премахне прореза със селфи камерата и сензорите от лицето на iPhone. 

iPhone 14 и как ще се промени лицето на следващия телефон на Apple

Какво ще направи Apple с екрана на iPhone 14

По-добре си беше преди

Тази промяна изглежда почти сигурна, но по-късно стана ясно, че най-вероятно ще засегне само Pro вариантите на iPhone 14, които по данни на Минг Чи-Куо ще се различават от останалите и по други важни параметри. 

Преди седмица Куо разкри, че Apple възнамерява да спре предлагането на mini модели и да предложи iPhone 14 Max вместо него. 

Снимка 524834

Източник: iStock

iPhone 14 и iPhone 14 Max ще разполагат с миналогодишния процесор A15 Bionic, докато iPhone 14 Pro и 14 Pro Max ще са оборудвани с нов A16 чипсет. 

Логично е да предположим, че това решение е продиктувано от затрудненото производство на чипове, но според Куо то е чисто и просто част от нова пазарна стратегия на Apple. 

Изглежда компанията иска още по-ясно да разграничи регулярните от Pro вариантите на iPhone, между които, особено при последните модели, имаше сравнително незначителни разлики. 

Снимка 546458

Източник: Apple

Според Куо всички модели iPhone 14 ще са с 6GB RAM, но Pro вариантите ще са с по-бърза LPDDR 5 оперативна памет, а iPhone 14 и 14 Max ще са с LPDDR 4X. 

Apple, iPhone, iOS 15.4 и проблемите с батерията след инсталация

Защо потребителите се оплакват от iOS 15.4

Афектира всички модели iPhone

Добрата новина за феновете е, че ще могат да си купят по-евтин iPhone с голям екран, но ще е любопитно да видим дали A16 ще е толкова по-мощен от А15, че да ни накара да похарчим повече за Pro модел.