Традиционното представяне на iPhone през септември може отново да закъснее или да срещне пречки заради случващото се в Китай, пише Bloomberg.

iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Мax и колко по-добри ще са смартфоните спрямо миналогодишните модели

Колко по-добри ще са iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Сериозни подобрения

Локдауните заради COVID-19 там продължават да бъдат въвеждани, а сега правителството е постановило 100-те най-големи компании и фабрики в страната да минат в “затворен цикъл” на работа. 

Това означава, че само служители, живеещи в района на съответния завод, ще могат да ходят на работа, като и контактът им с колеги от други отдели ще бъде ограничен. 

Снимка 582112

Източник: iStock

Обект на ограниченията е и гигантът Foxconn и фабриката му в Шенжен, която до броени дни трябваше да започне да произвежда iPhone 14. 

Ситуацията остава “нормална” според служител на завода, а доста по-голямото предприятие за производство на iPhone в Джънджоу за момента остава незасегнато. 

Основното опасение обаче е, че могат да бъдат въведени пълни локдауни, както се случи в Шанхай и Пекин през последните месеци, което би довело до огромни сътресения в производството на електроника. 

Снимка 571103

Източник: Weibo

Според публикацията iPhone 14 едва ли ще закъснее, но е възможно бройките да бъдат ограничени. 

По изчисления на Apple това би довело до загуби от между четири и осем милиарда долара. 

“Затвореният цикъл” засяга пряко и компании като ZTE, DJI, Huawei и много други.

iPhone 14, локдауните в Китай и кога да очакваме новите смартфони

Ще закъснее ли iPhone 14

Не всичко върви по план

През изминалата събота в Шенжен са регистрирани едва 19 случая на COVID-19, но правителството продължава да залага на стратегията за нулева толерантност към вируса и да преследва пълното му заличаване.