Apple обича да рекламира фотографските способности на iPhone чрез собствени тематични видеа и разнообразни фото конкурси, които целят да разкрият определени предимства на камерите във флагманите.

Наскоро компанията обяви печелившите снимки от конкурса за нощна фотография с iPhone 11 и 11 Pro, които е трудно да повярваме, че са правени при почти пълен мрак.

В крайна сметка обаче не сме изненадани, защото нощният режим на iPhone 11 серията започна да привлича овации още след излизането на моделите миналата година.

Consumer Reports, iPhone 11 Pro Max и най-добрите смартфони на пазара в момента

Това са най-добрите смартфони на пазара в момента

Между кого е борбата за челните места

Заглавната снимка например е направена в Москва от Константин Чалабов, като фаровете на камиона са единственият източник на светлина в кадъра. Въпреки това снежният склон и околната среда са напълно видими и дори детайлни.

Тази снимка отново е от Москва, дело на Андрей Мануилов, и е сред шестте печеливши изображения в конкурса.

Снимка 470339

Източник: Apple

Тази от Митсун Сони, заснета в Мумбай, изглежда като да е правена при залез. Единствено звездите над червеното дърво издават реалната част от денонощието.

Снимка 470340

Източник: Apple

Долното изображение пък е дело на Рубѐн Бескос от Навара, Испания, и е щракната с iPhone 11 Pro Max доста след залез.

Снимка 470337

Източник: Apple

Тези къщички в покрайнините на Москва са заснети с iPhone 11, който има една леща по-малко от 11 Pro, от Рустам Шагиморданов. Очевидно в Русия има какво да се снима.

Снимка 470341

Източник: Apple

Последната печеливша снимка в конкурса на Apple е от Пекин, направена е с iPhone 11 Pro Max, а авторът й е Ерик Жанг.

Снимка 470338

Източник: Apple