По време на конференцията си вчера, 25 март, Apple представи цял набор от нови услуги. Но една от тях заслужава специално внимание.

Apple News+, Apple Arcade, Apple TV+ и какви са новите абонаментни услуги на компанията

Най-важното за трите нови абонаментни услуги на Apple

Новини, игри, филми и какво ли още не

Съвместно с MasterCard и Goldman Sachs, компанията е създала нова кредитна карта, която се интегрира с Apple Pay и представлява "най-значимата промяна в кредитните карти от 50 години насам".

Apple Card има дигитален и физически вариант, като от Apple твърдят, че едва ли ще ни се налага да ползваме пластиката, защото би трябвало да можем да плащаме директно чрез телефона си в магазини по цял свят.

Ако конкретният магазин не приема дигитални плащания, изваяната от титан карта, която е без номера и дати, със сигурност ще бъде приета, обещава Тим Кук. 

Снимка 414449

Източник: Apple

Приложението за смартфон позволява да следим покупките си, както никога досега. Можем да виждаме как, кога и за какво харчим, като информацията е добре разпределена в категории и теми.

Има и специална система, която ни помага да правим възможно най-изгодните плащания към картата, като по този начин можем да се възползваме от най-добрите лихвени проценти.

В същото време Apple връща 2% от стойността на всяка покупка и 3%, ако покупката е от магазин на компанията.

Плащанията се потвърждават чрез Face ID или Touch ID, което, според Apple, прави картата най-защитеното средство за разплащане в света.

Снимка 414448

Източник: Apple

Ако случайно имаме въпроси или проблеми с картата, можем да се свържем с екипа за техническа поддръжка като им изпратим съобщение чрез iMessage. 

За всичко това Apple не изисква никакви такси, което си е цяло постижение.

Едва ли скоро услугата ще е налична в България, но се очаква да се появи в САЩ още през лятото. Всеобщото мнение обаче е, че Apple за пореден път задава стандарта на цяла една индустрия и ни позволява да надникнем в бъдещето, където хартиените пари съществуват само в "Монополи".