Една от тенденциите при Аndroid телефоните в последните месеци, са сгъваемите модели. Тяхното място на пазара обаче все още не е утвърдено, защото и мнозина се чудят дали конкуренция от Apple също ще рискува, пускайки смартфон, който няма нищо общо на дизайн с всички досега.

След броени дни, на 22 юни, ще се проведе дългоочакваното събитие WWDC20, на което технологичният гигант ще представи новите си продукти. Най-голямо е нетърпението за новите модели на iPhone. И малко преди да ги зърнем, в интернет пространството се появи информация, която прави чакането още по-мъчително.

От години се носят слухове, че Apple работи по сгъваем смартфон и досега сме виждали няколко скици на предполагаеми модели. Сега пък имаме поредното доказателство, че подобен iPhonе продължава да е в процес на разработка, а дизайнът не спира да търпи промени.

Според технологичния анализатор Джон Просър, сгъваем iPhone ще видим най-рано догодина, ако въобще види бял свят. Ако това се случи, той най-вероятно ще носи името iPhone Flip или iFold.

Според скицата от патента, той ще притежава два отделни дисплея, които могат да работят като един, и метален корпус. Това най-вероятно ще е голямата разлика с Galaxy и Fold Z Flip, а и всъщност не го прави наистина сгъваем, както тях.

Apple, синтетичните групови селфита, iPhone и патентът, който променя общите снимки

Селфитата няма да са това, което бяха

Иновация, която идва точно навреме

Вече се появиха и първите шеги за модела, който, според някои, прилича на два залепени един за друг телефона. Дизайнът не е нещо революционно, защото вече сме виждали подобни предложения от LG и Microsoft, но със сигурност това на iPhone ще бъде по-впечатляващо, предава The Sun.