Това е един наръчник за нещата свързани с нашето здраве, с които можем и сами да се справим... неконвенционално. Събрани от Sun.

Поглъщането на една чаена лъжица захар спира хълцането, твърди гастроентеролога Андре Дюбоа. Той обяснява нещата така: подсладителят блокира импулсите, изпратени от нервите, които карат стомаха да хълца.

Кафето побеждава главоболието! Една чашка прекратява тъпата болка на главоболието на нервна основа, твърдят учени от Diamond Headache Clinic в Чикаго. Доктор Даймънд пояснява: "Кафето кара кръвоносните съдове да се свиват и по този начин премахва болката."

В някои от опитите, добавянето на ibuprofen, ускорило процеса. Действието траело два пъти по - дълго, отколкото след използването само на болкоуспокоителни.

Черен пипер за болките в гърба. Стрийте зърна черен пипер на фин прах и смесете с олио за да получите полутечна консистенция. Намажете на болезненото място.

Черният пипер съдържа пиперин, който задейства освобождаването на болкоуспокоителни ендорфини от мозъка.

Преборете махмурлука с мед. Простата закуска от мед и препечена филийка е най - ефектвният лек според Кралското химическо общество на Великобритания. Махмурлукът се причинява от ацеталдехида - токсичен химикал, в който се превръща алкохола в тялото. Болките се облекчават съответно при разграждането на ацеталдехида на по-малко токсични вещества. Простото лекарство е най-добрият източник за възстановяване на запасите на организма от натрий, калий и фруктоза, унищожени от алкохола

Кисело мляко срещу лош дъх. Неподсладено, то намалява нивата на хидроген сулфид- главен виновник за лошия дъх- при 80% от от доброволците, според японско изследване, представено на Международната асоциация за стоматологични изследвания.

Почистете зъбите със сирене. Яжте парче сирене чедар с големината на зарче след ядене, препоръчва Мария Родригес, професор по стоматология в университета в Мадрид.

Сиренето защитава зъбите от разяждащите киселини, като увеличава ниавата на калций в емайла. Това, обаче, не отменя по никакъв начин миенето на зъбите.

Намалете холестерола с газирана вода. Това твърдят учени от университета в Мадрид.

Доброволци са били разделени на две групи, като едните са получили газирана вода, а другите обикновена. Тези, които пили газирана, намалили холестерола си с 6,8%, а нездравословния си ЛДЛ холестерол, причиняващ сърдечни заболявания, с 14,8%.

Изследователи казват, че  ползите от газираната вода сигурно се дължат на високите и нива на сода бикарбонат и Sodium Chloride.

Освободете газовете с...хм...поглеждане под дивана. Коленичете на пода с глава на земята и задник във въздуха, сякаш търсите нещо под дивана, препоръчва д-р Стивън Амийл, автор на "The Doctors' Book Of Home Remedies".

Газовете ще излязат сравнително безшумно след няколко минути.

Предотвратете някои асматични пристъпи като подушите лимон. Въпреки, че астмата е сериозно заболяване, чието лечение трябва да се провежда под медицински надзор, учени от  New Technion University в Израел са открили, че подушването на лимон предотвратява някои от пристъпите.

Лимонинът, химикалът, който придава на лимона специфичната му миризма, поглъща озона (вреден газ, който може да задейства някои от пристъпите).

Бананът ви отървава от трънчетата. Смачкайте част от банан на каша , поставете го върху трънчето и сложете отгоре лейкопласт. Оставете така цяла нощ. Трънчето ще се измъкне без да стискате кожата или да го ръчкате с игла.