Наскоро New York Times съобщи, че Марк Зукърбърг съвсем официално е наредил на членовете на мениджърския борд на Facebook да използват само и единствено Android устройства.

От американския ежедневник твърдят, че причината за това решение е коментар по време на интервю с Тим Кук, СЕО-то на Apple, датиращ от месец март, в който той определя Facebook като услуга, която твърде много вре носа си в личния ни живот.

В същото интервю Кук се отнесе доста пренебрежително и към скандала с Cambridge Analytica, като заяви, че той никога не би си позволил да се намира в подобна позиция, в каквато беше Зук преди няколко месеца.

Какво знае за нас Facebook

Какво знае за нас Facebook

А ние не подозираме

Оттогава Зукърбърг заклейми Apple като компания, която просто знае как да ни вземе парите, без, де факто, да й пука или да се грижи за реалните ни нужди.

Решението на шефа на Facebook за преминаване към Android определено не е изненада, тъй като много други големи технологични предприятия също обърнаха гръб на Apple и iOS.

Към момента Android е най-използваната оперативна система в целия свят и не виждаме как от Apple биха могли да обърнат посоката на вятъра.

Защо сменяме от Android към iOS и обратно

Защо сменяме от Android към iOS и обратно

Край на спора, ето я статистиката