Светът все още очаква да разбере кога и срещу кого ще бъде следващият двубой на настоящия шампион в леката категория на UFC Хабиб Нурмагомедов.

Тази седмица руснакът отправи предизвикателство към един от най-легендарните състезатели в спорта, а именно 37-годишният шампион в средна категория Джордж Сейнт Пиер. 

Както обикновено, предизвикателството идва в Instagram пост, в който Нурмагомедов изразява възхищението и уважението си към Сейнт Пиер, и го моли да не се пенсионира преди ноември.

За последно канадецът излезе в октагона през 2017 г., за да грабне колана от Майкъл Биспинг, като след това обяви, че обмисля оттегляне от спорта.

Сейнт Пиер е с рекорд от 26 победи и две загуби, а Хабиб е с 27 впечатляващи победи и нула загуби.

Мач между двамата ММА шампиони със сигурност би представлявал един от най-великите сблъсъци в историята не само на UFC, но и на ММА спорта. Това означава, че Дана Уайт и компания имат достатъчно стимул да организират двубой, който би донесъл на UFC доста милиони печалба.

А, както знаем, в тези среди всичко е пари. Това ни кара и да вярваме, че подобен мач действително може да се състои през настоящата година.

Нурмагомедов и приятелството му с Ди Каприо

Нурмагомедов и приятелството му с Ди Каприо

Путин го е поздравил след мача с Макгрегър