Да си правиш селфи вече е демоде! Масовата мания да чупиш джуки пред огледалото отстъпва на още по-идиотските самоснимки - тези на задните части. Интернет заразата дори си има и име. Нарича се "белфи"( belfie - от butt-selfie).

Може да се каже, че първа го популяризира риалити звездата Ким Кардашиян. Влюбена в гигантските си задни части, оформени с помощта на няколко кубика силикон, тя непрекъснато ги натрапва на феновете си в Инстаграм, Туитър и Фейсбук.

Голо, облечено или в пясък, дупето й вече е по-популярно от това на Кралицата в областта Джей Ло.

Бумът на белфитата обаче настъпва с появата на задника на 20-годишната нюйоркчанка Джен Селтър. Почти два милиона потребители следят профила й в Инстаграм, където от март 2013 тя пуска снимки само на впечатляващите си задни части, често по време на фитнес тренировки.

Хората дори не се интересуват от това как изглежда, по-важното е да гледат задника й. Само че Джен е далновидна и започва да печели от манията си. Нейните сайтове изобилстват от реклами, а отскоро тя е "задник" на производител на хранителни добавки.

Успехът на Джен явно дава надежди и на други влюбени в дупетатат си девойки. Само за месеци профилите на момичетата в САЩ се напълват със задници, вместо с лица.

Манията не пропуска световния шоубизнес. Вече колкото са селфитата, толкова са и белфитата в социалните мрежи в интернет.

Ето някои от най-запомнящите се белфита на знаменитости:

Лейди Гага

 

Хайди Клум

 

Риана

 

София Вергара


 

Ники Минаж

 

Сестрите Кардашиян

 

Клоуи Кардашиян

 

Кели Брук

 

Кандис Суанипоел

АВТОР: Lifestyle.bg