Позовавайки се на кампанията, която започна във фейсбук, и по-късно бе подкрепена от самия Хан Соло, тази статия няма да разкрие нищо за сюжета на най-новия филм от поредицата "Междузвездни войни: Силата се пропужда".

Като заклет фен, изгледал всички епизоди на сагата, и то многократно, и разочарован от епизоди II и особенно III (лошите ефекти и сюжетните дупки са сред многобройните проблеми в тях), новината през 2012, че "Дисни" закупи правата за филма беше меко казано тревожна.

Колкото и да обичаме незабравимите класики на "Дисни" и техните много добри игрални филми ("Карибски пирати: Проклятието на Черната Перла") тяхната запазена марка си остава идеята за happy end и важността на семейните ценности.

И въпреки че тези два аспекта са загатнати в "Междузвезди войни", те никога не са били водещи и съдбата на поредицата изглеждаше несигурна. А повечето фенове се подготвяха за лоши времена...

Но около година по-късно ситуацията започна да изглежда по-добре, особенно след новината, че Джей Джей Ейбрамс ще е новият режисьор.

Ейбрамс, нашумя със сериала Lost, но спечили много от почитателите на sci-fi жанра с креативната и новаторска адаптация на "Стар Трек".

Така че решението да режисира новия филм от поредицата "Междузвездни войни: Силата се пробужда" бе прието с голямо ура!

Нещата започнаха да се подобряват още повече с информацията, че старите и много обичани образи на Хан, Лея, Люк и Чуи ще са част от сюжета на епизод VII и че тези роли ще се изпълняват от също толкова обичаните актьори Харисън Форд, Кари Фишър, Марк Хамил и Питър Мейхю.


След много чакане, конспирации и клюки трейлърите започнаха да се появяват гъделичкайки любопитството на феновете по целия свят.

След премиерата коментарите бяха предимно положителни, някой дори възхваляващи, други обаче бяха негативни и осъждаха филма като бледа имитация на оригинала.

А на играта на Кари Фишър беше даден статут на лоша телевизионна актриса... Проблемите с Фишър започват още преди снимките на филма да стартират, когато "Дисни" я принуждават да свали 20 килограма, с цел да пасне по-добре на ролята си.

Това определено не прави чест на студиото, имайки предвид, че акрисата, подобно на героя си във филма, е остаряла. И как изглежда не би трябва да има значение, в крайна сметка никой не очакваше да види Фишър в известния й бекини костюм от епизод VI!

А колкото до играта й, намирам обвиненията за абсурдни и напълно необосновани! А за филма какво да кажа ... мисля, че в зависимост от нагласата на зрителя, неговите очаквания и лични преференции филмът или ще ви хареса, или ще ви остави доволни, но не напълно задоволени, или пък изобщо няма да ви хареса...

Но едно е сигурно, когато видите синия надпис на черен фон: A long time ago in a galaxy far, far away... ще се почувствате все едно сте дете и виждате филма за първи път.

Защо ли? Защото ако сте си направили труда да похарчите пари и да идете да видите "Междузвездни войни Епизод VII: Силата се пробужда", значи Силата Винаги е с Вас!/Lifestyle.bg