Актрисата Камерън Диас смята, че външният вид на човек не е всичко и обществото не трябва да се фокусира само върху това.

В свое интервю за британското издание на списанието "Women's Health" звездата също така разкритикува съвременното общество и предупреди, че обсебването от външния вид може да бъде опасно, пише бгнес.

"Ние живеем в едно обсебено от себе си, нарцистично общество и то е фокусирано върху повърхността, върху това, което виждаме в огледалото, вместо върху това, което е вътре" в нас, каза звездата.

Тя също така допълни, че ако човек е концентриран само върху външния вид, то това би могло да бъде много опасно. "Ще се изгубим", допълни още тя.

Актрисата, която в момента е на 43 години, е автор на няколко книги за външния вид и самочувствието, като последната от тях "The Longevity Book" излезе наскоро.

Припомняме, че актрисата се снима без грим, като част от рекламната кампания за книгата.

В своето интервю Диас също така споделя и част от своя опит като модел в началото на своята кариера, преди да пробие в киното с филма "Маската".

"Аз не съм 21-годишното момиче, което бях в "Маската" по никакъв начин", посочи тя. "Сигурна съм, че има част от нея, която нося със себе си през целия си живот, но сега съм напълно различен човек", допълни тя.

Актрисата също така посочи, че обществото трябва да се научи да приема процеса на остаряване и да приема това, което идва с него.