Образът на Танос, злодеят от "Отмъстителите: Война без край", се превърнат в повод за най-различни "мемета" и закачки в мрежата, с което доста си прилича с президента на САЩ Доналд Тръмп.

Според някои от хората на Тръмп обаче приликите между двамата са доста повече и са най-вече свързани с необозримата мощ, която всеки от тях носи.

Вчера в един от менажираните от екипа на Тръмп профили в Twitter (Trump War Room) се появи едно доста странно видео, в което президентът заема ролята на Танос и се възползва от силата му, за да унищожи половината живи организми на планетата.

В него лицето на Тръмп е монтирано върху това на злодея Танос и само с едно щракване на пръстите си президентът заличава Нанси Пелоси и колегите й, които в момента водят яростна кампания за импийчмънт.

Видеото се появи малко след като Пелоси и хората й разкриха, че притежават два документа, уличаващи Тръмп в нарушение на правата му като президент.

Amazon, Microsoft, Пентагона, Джеф Безос, Доналд Тръмп и спорния договор за 10 милиарда долара

Тръмп и Безос - в спор за 10 милиарда долара

Кой на кого отмъщава

Коментарът към видеото пък гласи, че вторият мандат на Тръмп е "неизбежен" - дума, която Танос често ползваше във филма, за да да опише себе си и ефекта си върху света.

Съпоставката на Тръмп със злосторник, който иска да унищожи половината вселена, разбира се, предизвика бурни реакции в мрежата, като някои изразиха и притеснение от маркетинговите решения на президента и екипа му.