Все сме си милели, че когато си натрупал милиони в банката, се отдаваш на благородни занимания и спираш да мислиш за това как да изкарваш още повече. 

Да, ама не. 

Флойд Мейуедър и DJ Khaled - едни най-добре печелещите личности в съответните си индустрии, се забъркаха в скандал с криптовалути, които двамата са промотирали абсолютно нерегламентирано.

Комисията по ценните книжа и борсите в САЩ лепна тлъсти глоби и на двамата юнаци, след като бяха хванати да рекламират определени криптовалути чрез акаунтите си в социалните мрежи, без да обявяват по какъвто и да е начин, че получават хонорари за тази си дейност. Мейуедър ще трябва да заплати глоба от над 600 000 долара, а Khaled - около 150 000. 

Според официални данни на Комисията, Мейуедър е прибирал суми от по 100 000 долара от общо три фирми за криптовалути. DJ Khaled е бил по-разумен и е взел само 50 000 долара от една единствена фирма. 

Работата и на двамата е била да "подгреят" общността за пускането на нови валути, но това далеч не е прецедент. Преди време Дейми Фокс също бе уличен в подобни нечисти сделки.