През 2014 г. създателят на Аndroid - Анди Рубин, бе принуден да напусне поста си в Google, след като стана ясно, че е имал "неподходящи взаимоотношения" със своя подчинена.

През октомври New York Times разкри, че Рубин е получил нелошата сума от 90 милиона долара като компенсация за преждевременното си отстраняване от компанията.

Наскоро бившата му съпруга Рай Хирабару Рубин, заведе дело срещу създателя на Аndroid, а от документите, представени в съда, става ясно, че аферите на Рубин са били далеч по-сериозни.

Снимка 432071

Източник: GettyImages

Дамата разкрива, че той е плащал "стотици хиляди долари", за да "купува" и "притежава" неизвестен брой жени, с които е имал контакт, още докато е работел за Google.

От CNET припомнят, че Джеймс Мартин - един от акционерите на Google, заведе дело срещу компанията през януари, заради това, че е било позволено на Рубин да си тръгне тихо и с доста пари, въпреки че вътрешно за компанията разследване е установило, че действително е бил част от нечисти схеми.

Бившата съпруга на Рубин настоява, че той доста усърдно е крил доходите си от нея и е използвал собствени банкови сметки, лишавайки я от потенциално големи суми при развода.

Снимка 432073

Източник: GettyImages

В съдебните документи тя разказва, че е била принудена да подпише предбрачно споразумение, което би я възпряло от това да иска дял от семейните богатства в случай, че бракът се разпадне заради изневяра.

От Google все още не са коментирали разкритията на бившата съпруга на Рубин. Адвокатът на обвиняемия също е отказал коментар.